Sabrie Salleh ( @sabriesalleh ) Instagram Profile

sabriesalleh

Sabrie Salleh

  • 255 posts
  • 1.3k followers
  • 268 following

Sabrie Salleh Profile Information

Aku bangga membe aku yang buat nasi goreng gila. Dia sangat pandai viral makanan. Membe seangkatan burger bakar dahulu kala. Proud of you bro!

#jjcmtv3 #sedapsangat #makanansedap #jjcm #klfoodie #malaysiafood #kakimakan

Aku bangga membe aku yang buat nasi goreng gila. Dia sangat pandai viral makanan. Membe seangkatan burger bakar dahulu kala. Proud of you bro!

#jjcmtv3 #sedapsangat #makanansedap #jjcm #klfoodie #malaysiafood #kakimakan
35 5 3 November, 2018

Bila kita tau kita bodoh, cari maklumat baru untuk kasi ramuan padu

Bila kita tau kita bodoh, cari maklumat baru untuk kasi ramuan padu
23 1 3 November, 2018

Nak jual udang pun perlu ada unique selling point. Selling point dia terbang naik kapal terbang dari Sabah, besar tapak tangan aku! Wakakaka

#makanansedap #makansedap #jommakan #jjcm #jjcmtv3 #foodmalaysia #kakimakan #malaysiafood #klfoodie #masakankampung #makanantradisional #masakanmelayu #masakmasak #foodphotography #sedapsangat

Nak jual udang pun perlu ada unique selling point. Selling point dia terbang naik kapal terbang dari Sabah, besar tapak tangan aku! Wakakaka

#makanansedap #makansedap #jommakan #jjcm #jjcmtv3 #foodmalaysia #kakimakan #malaysiafood #klfoodie #masakankampung #makanantradisional #masakanmelayu #masakmasak #foodphotography #sedapsangat
17 5 24 October, 2018

Kerja tapi teringat ayam ni.

Bukan ayam je sedap tapi texture yang pelbagai dari banyak ramuan. Hebat betul chef yang buat ni.
Cakap pasal ayam, tak sabar nak launch ayam goreng crunchy tak lama lagi!

#makanansedap #makansedap #jommakan #jjcm #jjcmtv3 #foodmalaysia #kakimakan #malaysiafood #klfoodie #foodporn #foodgasm #foodphotography #sedapsangat

Kerja tapi teringat ayam ni.

Bukan ayam je sedap tapi texture yang pelbagai dari banyak ramuan. Hebat betul chef yang buat ni. 
Cakap pasal ayam, tak sabar nak launch ayam goreng crunchy tak lama lagi!

#makanansedap #makansedap #jommakan #jjcm #jjcmtv3 #foodmalaysia #kakimakan #malaysiafood #klfoodie #foodporn #foodgasm #foodphotography #sedapsangat
24 1 23 October, 2018

1 minggu sibuk kacau visual designer terhebat di seantero Malaya untuk rangka dan buat asas untuk branding makanlab.

Kalau x asyik makan aje manjang πŸ˜‚πŸ˜‚

1 minggu sibuk kacau visual designer terhebat di seantero Malaya untuk rangka dan buat asas untuk branding makanlab.

Kalau x asyik makan aje manjang πŸ˜‚πŸ˜‚
17 0 19 October, 2018

Bakal blaja ilmu ikan jepun dari chef yang berguru kat jepun sejak umur 17 tahun!

#foodporn #makanansedap #makansedap #jommakan #jjcm #jjcmtv3 #foodmalaysia #kakimakan #malaysiafood #klfoodie #foodgasm #foodphotography

Bakal blaja ilmu ikan jepun dari chef yang berguru kat jepun sejak umur 17 tahun!

#foodporn #makanansedap #makansedap #jommakan #jjcm #jjcmtv3 #foodmalaysia #kakimakan #malaysiafood #klfoodie #foodgasm #foodphotography
27 5 11 October, 2018

Perasaan ingin tahu kenape nasi lemak perlu letak daun pisang memaksa diri ini bako nasi dengan daun pisang pagi ni..... πŸ˜‚πŸ˜‚
.
.

#foodporn #makanansedap #makansedap #jommakan #jjcm #jjcmtv3 #foodmalaysia #kakimakan #malaysiafood #klfoodie #masakankampung #makanantradisional #masakanmelayu #masakmasak #foodphotography #foodgasm #foodie

Perasaan ingin tahu kenape nasi lemak perlu letak daun pisang memaksa diri ini bako nasi dengan daun pisang pagi ni..... πŸ˜‚πŸ˜‚
.
.

#foodporn #makanansedap #makansedap #jommakan #jjcm #jjcmtv3 #foodmalaysia #kakimakan #malaysiafood #klfoodie #masakankampung #makanantradisional #masakanmelayu #masakmasak #foodphotography #foodgasm #foodie
34 6 11 October, 2018

Raikan staf bakal dapat anak & meniup halatuju makanlab baru dengan team kat dalam awan.

Moga impian ke angkasa raya jadi kenyataan.

#kltower #atmosphere360restaurant #makanlab

Raikan staf bakal dapat anak & meniup halatuju makanlab baru dengan team kat dalam awan.

Moga impian ke angkasa raya jadi kenyataan.

#kltower #atmosphere360restaurant #makanlab
32 3 4 October, 2018

Harini test rasa manis udang laut dari Sabah.

Udang pulau ketam, hutan melintang, sabah, memang lain manis dia.

Kalau nak rasa power kene tau udang asal mane.

Kasi tengok texture, rasa & ketahanan serasi tak untuk projek seterusnya.

#foodporn #makanansedap #makansedap #jommakan #jjcm #jjcmtv3 #foodmalaysia #kakimakan #malaysiafood #klfoodie #masakankampung #makanantradisional #masakanmelayu #masakmasak #foodphotography #foodgasm #foodie

Harini test rasa manis udang laut dari Sabah.

Udang pulau ketam, hutan melintang, sabah, memang lain manis dia.

Kalau nak rasa power kene tau udang asal mane.

Kasi tengok texture, rasa & ketahanan serasi tak untuk projek seterusnya.

#foodporn #makanansedap #makansedap #jommakan #jjcm #jjcmtv3 #foodmalaysia #kakimakan #malaysiafood #klfoodie #masakankampung #makanantradisional #masakanmelayu #masakmasak #foodphotography #foodgasm #foodie
34 6 3 October, 2018

Me: What should you do if you are scared Eleanor?

Face it and fight it and be brave daddy.

Me: Ok tonight you eat brocolli.

I dont want daddy.. I dont want!

Penat aku bebel dan ajar dia maksud courage πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Me: What should you do if you are scared Eleanor?

Face it and fight it and be brave daddy.

Me: Ok tonight you eat brocolli.

I dont want daddy.. I dont want!

Penat aku bebel dan ajar dia maksud courage πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
18 0 1 October, 2018

TAPAK.

Seronok sokong usahawan food truck kat sini πŸ˜€

#klcc #kl #makanansedap #jjcm #klfoodie #malaysiafood #kakimakan

TAPAK.

Seronok sokong usahawan food truck kat sini πŸ˜€

#klcc #kl #makanansedap #jjcm #klfoodie #malaysiafood #kakimakan
21 1 30 September, 2018