Search Hashtag & User

#meecelup Instagram Story & Photos & Videos

meecelup - 6.9k posts

Latest #meecelup Posts

  • If you went to vietnam and didn't have a #pho , you were not in vietnam!!!🀣 we tasted 3 Pho in a day as we were trying to find out what's the similarity with Malaysian's #meecelup . Our answer will be in #RASA2019 ! On 28th January, #astroprima
  • If you went to vietnam and didn't have a #pho, you were not in vietnam!!!🀣 we tasted 3 Pho in a day as we were trying to find out what's the similarity with Malaysian's #meecelup . Our answer will be in #RASA2019! On 28th January, #astroprima
  •  12  1 13 January, 2019
  • Menyinggah punch perut dulu sblm masing2 blk rumah... #ptgtadi
    #meecelup 🍜🍜🍜
  • Menyinggah punch perut dulu sblm masing2 blk rumah... #ptgtadi
#meecelup 🍜🍜🍜
  •  14  3 8 January, 2019
  • #meecelup πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘ Sedap giler bohπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ’—πŸ’˜πŸ’–πŸ’
  • #meecelup πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘ Sedap giler bohπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ’—πŸ’˜πŸ’–πŸ’
  •  8  1 6 January, 2019
  • Assalamualaikum... MEE CELUP KAK DAH ROSID, KUALA BESUT, TERENGGANU !!!! WAKTU OPERASI : SABTU HINGGA KHAMIS
    TUTUP : JUMAAT (KEDAI TUTUP)
    JAM : 12 TGHR - 10.00 MLM
    NAK ORDER? CALL TERUS NO KEDAI ☎: 0147931943
    NO WASSAP bukan utk order yer(hanya wassap utk peta kedai) :http://www.wasap.my/60132080675
    Follow FB : http://www.facebook.com/dianaabrashid

    #meecelupkakdahrosid #kualabesut #meecelup #kualalumpur #terengganu #kelantan #france πŸ‡«πŸ‡· #australianshepherd #newyorkcity #london πŸ‡¬πŸ‡§ #sweden πŸ‡ΈπŸ‡ͺ PETA : Dari arah Kg Raja, mula2 sampai dekat TERMINAL BAS KUALA BESUT, cari AGRO BANK (pastikan agro bank sblh kiri - seat penumpang) , gi terus ke depan skit jupe FARMASI CKA (kiri), naik jambatan (ala2 bukit skit), TURUN JE JAMBATAN BUKIT TU, TERUS BELOK KIRI IKUT PARIT SEBELAH KIRI dan jalan je terus akan nampak sebelah kanan Khemah kaler putih. Itula KEDAI MEE CELUP KAK DAH ROSID yang ade khemah kaler putih di dpn kedai sblh kedai 2ya lamo.☺ Maaf TIADA COD. /no pm2 kt fb...nak order call terus no tel kedai. NO ORDER MELALUI WASSAP/SMS.
  • Assalamualaikum... MEE CELUP KAK DAH ROSID, KUALA BESUT, TERENGGANU !!!! WAKTU OPERASI : SABTU HINGGA KHAMIS
TUTUP : JUMAAT (KEDAI TUTUP)
JAM : 12 TGHR - 10.00 MLM
NAK ORDER? CALL TERUS NO KEDAI ☎: 0147931943
NO WASSAP bukan utk order yer(hanya wassap utk peta kedai) :http://www.wasap.my/60132080675
Follow FB : http://www.facebook.com/dianaabrashid

#meecelupkakdahrosid #kualabesut #meecelup #kualalumpur #terengganu #kelantan #franceπŸ‡«πŸ‡· #australianshepherd #newyorkcity #londonπŸ‡¬πŸ‡§ #swedenπŸ‡ΈπŸ‡ͺ PETA : Dari arah Kg Raja, mula2 sampai dekat TERMINAL BAS KUALA BESUT, cari AGRO BANK (pastikan agro bank sblh kiri - seat penumpang) , gi terus ke depan skit jupe FARMASI CKA (kiri), naik jambatan (ala2 bukit skit), TURUN JE JAMBATAN BUKIT TU, TERUS BELOK KIRI IKUT PARIT SEBELAH KIRI dan jalan je terus akan nampak sebelah kanan Khemah kaler putih. Itula KEDAI MEE CELUP KAK DAH ROSID yang ade khemah kaler putih di dpn kedai sblh kedai 2ya lamo.☺ Maaf TIADA COD. /no pm2 kt fb...nak order call terus no tel kedai. NO ORDER MELALUI WASSAP/SMS.
  •  14  0 5 January, 2019
  • Kalau nak try makan maggi celup siam boleh la try sini. So far dekat seksyen 7 ni 2 tempat aku suka. Sini & Thai Klassik.
    .
    πŸ“; Restoran Amin Thai, Seksyen 7
    πŸ’Έ; RM 7
  • Kalau nak try makan maggi celup siam boleh la try sini. So far dekat seksyen 7 ni 2 tempat aku suka. Sini & Thai Klassik.
.
πŸ“; Restoran Amin Thai, Seksyen 7
πŸ’Έ; RM 7
  •  72  4 4 January, 2019
  • πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦ #FirstDay #2019 is almost done, πŸ’¦
    πŸ’¦Breakfast with #NasiKerabu , πŸ’¦
    πŸ’¦then #NasiGorengKampung as lunchπŸ’¦
    πŸ’¦and #MeeCelup for twice, πŸ’¦
    πŸ’¦as dinner and hahahaaa πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… πŸ’¦
    πŸ’¦Fhenatttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt πŸ’¦
    πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦
  • πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦#FirstDay #2019 is almost done, πŸ’¦
πŸ’¦Breakfast with #NasiKerabu, πŸ’¦
πŸ’¦then #NasiGorengKampung as lunchπŸ’¦
πŸ’¦and #MeeCelup for twice, πŸ’¦
πŸ’¦as dinner and hahahaaa πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… πŸ’¦
πŸ’¦Fhenatttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt πŸ’¦
πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦
  •  42  2 1 January, 2019
  • Make ng boss id #meecelup
  • Make ng boss id #meecelup
  •  22  0 1 January, 2019
  • β€œFall in love with food, it’ll never betray you πŸ˜˜β€ .
    #meecelup #kelantanfood πŸ˜‹πŸ˜‹
  • β€œFall in love with food, it’ll never betray you πŸ˜˜β€ .
#meecelup #kelantanfood πŸ˜‹πŸ˜‹
  •  22  1 31 December, 2018
  • Mee cambo. Bebola byk stok lagi dlm peti. Jadi la mee cambo utk mkn petang kenyang smpi pagi esok.
    Bahan2
    Bawang putih*
    Halia*
    Lengkuas*
    Serai*
    Ketumbar dgn akar sekali
    Sup bunjut
    Bebola
    Daging
    Perut
    Ketuk bhn bertanda. * dan masukkan ketumbar dlm periuk. Masukkan air dan daging dan perut. Rebus hingga empuk.
    Setelah empuk, buang semua bahan kecuali daging dan perut. Masukkan perencah sup tulang dan sup daging @adabi_consumer, white pepper,blackpepper dan garam. Last, masukkan bebola. Reneh sekejap dan boleh tutup.
    Bahan lain:
    Mee cintan
    Mee tarik
    Kangkung celur
    Tauge celur
    Kacang tanah hancur
    Serbuk lada
    Minyak bawang putih
    Sambal lada
    Lada jeruk
    Bawang goreng
    Lobak jeruk
    Ikan bilis goreng
    Telur rebus (letak air menggelegak, api tutup selama 6 min)

    Takde dlm gambar - daun ketumbar dan daunbawang hiris
    Limau nipis

    #meecelup #meecambo
    #ykadabicontest37 @adabi_consumer @yatiekitchen
    Gambar taksempat nak flatlay cun dah, kelaporan! Mee tenggelam habis.
  • Mee cambo. Bebola byk stok lagi dlm peti. Jadi la mee cambo utk mkn petang kenyang smpi pagi esok. 
Bahan2 
Bawang putih*
Halia*
Lengkuas*
Serai*
Ketumbar dgn akar sekali
Sup bunjut
Bebola
Daging
Perut
Ketuk bhn bertanda. * dan masukkan ketumbar dlm periuk. Masukkan air dan daging dan perut. Rebus hingga empuk. 
Setelah empuk, buang semua bahan kecuali daging dan perut. Masukkan perencah sup tulang dan sup daging @adabi_consumer, white pepper,blackpepper dan garam. Last, masukkan bebola. Reneh sekejap dan boleh tutup. 
Bahan lain:
Mee cintan
Mee tarik 
Kangkung celur
Tauge celur
Kacang tanah hancur
Serbuk lada 
Minyak bawang putih
Sambal lada
Lada jeruk
Bawang goreng
Lobak jeruk
Ikan bilis goreng
Telur rebus (letak air menggelegak, api tutup selama 6 min)

Takde dlm gambar - daun ketumbar dan daunbawang hiris
Limau nipis

#meecelup #meecambo
#ykadabicontest37 @adabi_consumer @yatiekitchen 
Gambar taksempat nak flatlay cun dah, kelaporan! Mee tenggelam habis.
  •  14  0 30 December, 2018
  • Makanan halal area Rawai, Phuket. Blogger2 kat pakcik gugel tu kebanyakan update halal food kat area Patong, Kalim, Surin, Kamala. Based on past experience, kalau pergi kedai makan yg ramai pelancong ni, harga cekik darah sikit. Makanya kami terjah la kampung2 terpencil sikit, sifir dia cari je masjid kat gugel map tu, confirm ada halal food. Dah singgah tu jgn nak mencekik jek, jamak dulu eh 😁😁 jap gi dah masuk laut ko terkinja kinja lopa diri dahhh kompom πŸ˜‚
    #BoatNoodleJumbo #MeeCelup .
    #RoadTripPhuket
    #RoadTripHatyai
  • Makanan halal area Rawai, Phuket. Blogger2 kat pakcik gugel tu kebanyakan update halal food kat area Patong, Kalim, Surin, Kamala. Based on past experience, kalau pergi kedai makan yg ramai pelancong ni, harga cekik darah sikit. Makanya kami terjah la kampung2 terpencil sikit, sifir dia cari je masjid kat gugel map tu, confirm ada halal food. Dah singgah tu jgn nak mencekik jek, jamak dulu eh 😁😁 jap gi dah masuk laut ko terkinja kinja lopa diri dahhh kompom πŸ˜‚ 
#BoatNoodleJumbo #MeeCelup .
#RoadTripPhuket 
#RoadTripHatyai
  •  31  4 25 December, 2018